Wärtsilä Lifeboat for Buildings - integroitu - LUCID HELSINKI

Wärtsilä

Lifeboat for Buildings

Asiakas:
Wärtsilä

Suunnittelu:
Lucid Helsinki, Wärtsilä

Filmituotanto:
Lucid Helsinki, Post Control, (I fucking love science)

Tapahtumatuotanto:
Lucid Events, Sun Effects

LÄHTÖKOHTA JA STRATEGIA

Miten suomalainen konepaja voi erottua kansainvälisten teknologiajättien joukosta? Miksi start-upeja kiinnostaisi lyödä hynttyyt yhteen heille ennalta tuntemattoman firman kanssa?
Wärtsilä on hyvää vauhtia muuttumassa smart technology companyksi, mutta sen brändi henkii edelleen vanhaa raskasta teollisuutta. Wärtsilä ryhtyi yhdeksi Slush 2018:n pääpartneriksi ja halusi näyttäytyä start-upeille tuoreena ja erilaisena korporaationa.

Wärtsilä on tunnettu perinteisestä markkinoinnistaan, joten oli kehitettävä provokatiivinen ja yllättävä konsepti, joka tuo uudella tavalla esille Wärtsilän älykästä teknologiaa ja rakentaa brändiä yrityksenä, joka ottaa kestävän kehityksen tosissaan.

Uusimmat teknologiat ja niiden soveltaminen saattavat tuntua scifiltä, mutta Wärtsilässä ne ovat arkipäivää. B2B-yrityksen innovaatiot ja teknologiat ovat usein tavallisille ihmisille utopiaa, joten Wärtsilän maailmanluokan osaaminen oli paketoitava kuluttajaystävälliseen muotoon.

Kampanja ei olisi voinut osua parempaan saumaan ajoituksensa puolesta. IPCC-ilmastoraportti julkaistiin sopivasti Slushin alla, joten kestävän kehityksen diskurssi oli jo valmiiksi kaikkien huulilla.


LUOVA RATKAISU JA TOTEUTUS

Julkaisimme Slush Helsinki 2018 -tapahtumassa tuotteen, jonka ei pitäisi koskaan päästä tuotantoon: Pelastusveneen rakennuksille. Se ei ole Wärtsilän todellinen tuote, vaikka se voisikin olla.

Tuote konseptoitiin ja suunniteltiin kansainvälisenä yhteistyönä Wärtsilän Ship Design -yksikössä. Nämä pelastusveneet on suunniteltu maailmaan, jossa vauhdilla etenevä ilmastonmuutos aiheuttaa hurjia sääilmiöitä, kuten voimakkaita tulvia merenpinnan noustessa. Slushin kävijät pystyivät itse kokemaan nämä voimakkaat sääilmiöt Wärtsilän osastolle rakennetun immersiivisen sääkokemuksen kautta.

Rakennusten pelastusvene on varustettu maailmanluokan älykkäällä teknologialla ja se edustaa sekä Wärtsilän Marine- että Energy-liiketoimintayksiköitä. Wärtsilän älykkäistä teknologisista ratkaisuista valittiin automaattinen rantautuminen (autodocking), langaton lataus (wireless charging) ja dynaaminen paikannus (dynamic positioning). Itseohjautuva alus on myös suunniteltu toimimaan 100% uusiutuvalla energialla, kuten uusiutuvalla synteettisellä polttoaineella ja aurinkoenergialla.

Kunnianhimoisen kampanjan viesti kerrottiin vaiheittain eri kanavissa ja eri metodein. Kampanjan osista muodostui saumaton kokemus, joka herätti huomiota Slushissa ja sen ulkopuolella. Sisältösarja, tuotelanseeraus, PR ja ulkomainonta toivat kampanjan suuren yleisön tietoisuuteen. 3D-projisointitekniikkaa uudella tavalla hyödyntävä Slush-ständi ja immersiivinen sääkokemus taas puhalsivat hyökyaallon lailla kampanjan eloon.

Slush-viikon aikana julkaisimme sisältösarjan, jossa kerroimme taustoja rakennusten pelastusveneistä ja siitä, millainen tulevaisuus meitä odottaa, jos emme toimi nyt yhdessä ilmastonmuutosta vastaan. Tähän sarjaan kuului myös sisältöyhteistyö I Fucking Love Science -some-yhteisön kanssa, joka tuotti kaksi videota Wärtsilän kestävän kehityksen ratkaisuista ja julkaisi ne omissa kanavissaan yli 25 miljoonalle seuraajalleen.